Алманах "Нова българска литература"


Люба Захова

Люба Захова


Е-майл: lzahowa06@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/lyuba.zahova

Литературна страница:

Творческа биография|Библиография:Родена на 27.02.1952 г в гр. Шабла. Завършва Педагогически институт в гр. Дупница със специалност изобразително изкуство. До 1990 г работи като преподавател в Детска школа по изобразително изкуство и Уредник на Художествена галерия в Шабла. От 1980 г започва участия в областни, регионални, национални и международни художествени изложби. Рисува пейзажи, натюрморти и композиции с маслени бои и акварел. От 1990 до 1992 г рисува в Германия.

Със самостоятелни изложби в страната и чужбина, и участия в международни пленери и фестивали на изкуствата. Нейни картини се показват в тематични видеоклипове и каталози на световно известни галерии - Англия, Франция, Италия, Испания, Германия, Люксембург, Америка. Американският сайт www.printpop.com продава репродукции на нейни картини.

През 2005 г издава авторска книга  "До фар съм родена" - поезия и живопис. Член е на сдруженията на художниците и писателите в гр. Добрич.

Пише в електронния сайт "Буквите", като участва с поезия и проза в издаваните Алманаси от него, както и в литературното списание "Антимовски хан