Алманах "Нова българска литература"


Николина Серафимова

Николина Серафимова


Е-майл: n.serafimova@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009512351887

Литературна страница:

Творческа биография|Библиография:Николина Серафимова е родена  през 1961 година под знака на Водолея. Живее и работи в град Пловдив. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски”. Пише откакто познава буквите. Пише проза – разкази, новели, романи, сценарии.

"За мен писането е вътрешна потребност, но винаги съм смятала, че човек трябва да има солиден жизнен опит и сериозно наблюдение върху живота, за да може да пише качествена литература" - споделя  Серафимова.

 Три нейни разказа са включени в Алманах „Нова българска литература” 2014 – проза. В новият алманах за 2015 година участва с разказите „Стефания” и „Виртуални истории”.

В края на ноември 2015 година завършва и първата си книга – сборника с разкази “Червената нишка за малкия пръст”, който е издаден от новото издателство “Български издател”, ISBN 978-619-154-172-0. Премиерата на книгата е в град Пловдив на 02.12.2015г. В края на 2015 година, след шест години на колебания и  усилена работа,  Николина Серафимова завършва и първият си роман, който е с работното заглавие “Богоявленска молитва”. В момента работи върху две нови произведения, които смята да финализира до края на 2016 година. Едното от тях е роман за духовна и историческа личност от българската история, в който има и елементи със съвременна фабула. Второто произведение е роман на фантастична тематика, който обмисля и пише от две години.

 

Награди от литературни конкурси:

 

1. Никулденски конкурс на GRAMOFONA.com на Бургас за 2013г.  – Втора награда за разказа „Последната история”

2. Трети национален конкурс „Любовта на края на кабела” 2014г – Трета награда за разказа „За любовта и обувките на Господ”

3. Четвърти национален конкурс  „Любовта на края на кабела” 2015г – Втора награда за разказа „Виртуални истории”