Алманах "Нова българска литература"


Вероника Игнатиева Лазарова

Вероника Игнатиева Лазарова


Е-майл: veronika_vl@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000630712899

Литературна страница:

Творческа биография|Библиография:Не бих могла да Ви напиша кратка литературна биография поради факта, че нямам такава. Затова ще Ви разкажа за себе си.

Пиша стихове от много скоро – от 11 месеца. Прописах на 51 годишна възраст. Случи се изведнъж и доста шокиращо за мен. В началото, около 3-4 месеца пишех всеки ден. Спонтанно, неконтролируемо и по всяко време. Мислите и римите идват неканени и ако не ги запиша, отлитат невъзвратимо.

Идва момент в живота ни, в който се обръщаме към себе си и разбираме, че чудесата съществуват. Случва се обикновено, след като сме преживели духовно изпитание. Тогава получаваме ключа за собственото си подсъзнание и откриваме, че можем да правим неща, за които дори не сме подозирали. Факт е, че до този момент, никога през живота си не бях писала в рими и преди това не притежавах подобен талант.

Към днешна дата, за периода от около 11 месеца, имам написани над 170 стиха. Разбира се, че не всички са на ниво, но са сътворени от моето собствено Чудо и си ги обичам, защото дори несъвършени носят послания.

За сега съм публикувала стиховете, само в профила си, във Facebook.

Пиша най-вече любовна лирика, стихове на философски теми и хумористични стихове. За Алманах Поезия-2016 избрах любовна лирика.

Тази година, през месец юли попаднах на информация, която ми посочи пътя към конкурса „По стъпките на лятото” – 2016. За първи път в живота си реших да участвам в поетичен конкурс. Беше твърде самонадеяно от моя страна, прочитайки имената на известни автори, с издадени стихосбирки. Почуствах се изключително щастлива, когато разбрах, че са одобрени за участие и трите мои стихотворения.

Изпратих и две стихотворения за седми национален конкурс, за стихове на тема „Мое синьо лято”. Така направих моите първи стъпки в поетичния свят.